אם הביטוי "מסעדת פועלים" מזכיר לכם אוכל ביתי בשרי ועתיר שמן, כדאי שתכירו את "המעבר" – מסעדת פועלים בלב תל אביב, המגישה תפריט טבעוני, בריא וטרי
הביטוי "מסעדת פועלים" תמיד גורם לנו לחשוב על מקום קטן מאוד, ביתי, עם תבשילים מסורתיים, עתירי קלוריות וכמובן, הרבה בשר. אבל יש מי שלקח את העממיות הזו למקום קצת אחר, והקים מסעדת פועלים שונה מהמקובל, בלב תל אביב.
"המעבר", היא מסעדה הממוקמת בפסאז' שברחוב אלנבי, ופועלת בשעות הבוקר והצהריים בלבד. למרות ההגדרה שלה כמסעדת פועלים, מי שאחראי על המתרחש במטבח הוא דווקא שף בהכשרתו (רועי הרצוג, שעבד במשך שנים אצל השף אייל שני) והאווירה שבמקום מיוחדת מאוד. הפסאז' ממוקם מתחת לרחוב והוא מעין הפסקה קלה מההמולה הקבועה באלנבי, שלא לדבר על כך שבשעות הצהריים אין במקום שום זכר למעללי המועדון, הרועשים לא פחות, שפועל בו בשעות הלילה.
מנת הדגל ב"מעבר" נקראת "הר", מתחלפת מדי יום ובדרך כלל כוללת קטניות, דגנים וירקות המוגשים על גבי טוסט, וגם מרק קטן. בנוסף, המקום מציע פסטה, סלט או מרק שמתחלפים גם הם. בימי שישי מוגש חומוס בלבד, שיודעי דבר טוענים כי הוא לא פחות ממצוין.
למרות שכל המזון המוגש במקום הוא טבעוני לחלוטין ולא תמצאו בו את השניצל והפירה המסורתיים, מנהלי המקום מדווחים שדווקא רוב הלקוחות הם אוכלי כל שפשוט נהנים מהארוחות הטריות והצבעוניות, וכמובן מהמחירים הסבירים ביותר.
"המעבר", אלנבי 94, תל אביב.
מחיר לאדם: 34 שקלים.